ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Sevgili Öğrenciler,

Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Yeni Corona Virüs (COVID-19) küresel salgını ile mücadele sürecinde alınan önlemler doğrultusunda Üniversitemizin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi başlangıcı 05 Ekim 2020 tarihinde olacaktır ve dersler hibrit eğitim olarak sürdürülecektir.

Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılar, Bilim Kurulunun aldığı tavsiye kararları ve Yükseköğretim Kurulunun salgına dair hazırladığı raporlar göz önünde bulundurularak Üniversitemiz Senatosunun aldığı karar gereği 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılı Fakültemizde aşağıda belirtilen şeklide uygulanacaktır.

Beslenme ve Diyetetik bölümü ve FTR Bölümünün bütün sınıflarında, Ebelik ve Hemşirelik bölümlerinin ise I., II. ve III. sınıflarında alınması gereken tüm dersler, uygulamalar ve sınavların uzaktan eğitim yoluyla online (senkron/asenkron) olarak yapılması kararlaştırılmıştır. Yüz yüze eğitim-öğretim yapılmayacağı için öğrencilerimiz fakülteye gelmeyecek, kendi evlerinden internet üzerinden eğitim-öğretime devam edeceklerdir. Fakültemiz web sayfasında yayınlanan 2020-2021 eğitim programına uygun olarak dersler ve laboratuvar uygulamaları Fırat Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FUZEM) üzerinden online sisteme yüklenecek ve oradan sizlerin kullanımına açılacaktır. Senkron yapılacak dersler sizlere ayrıca duyurulacaktır. Sınavlar (uygulama/teorik) yine 2020-2021 eğitim programında belirtilen tarih ve saatlerde online olarak yapılacaktır. Sınavların yapılış şekli ve sınav kuralları daha sonra sizlerle paylaşılacaktır.

Ebelik ve Hemşirelik bölümlerinin IV. Sınıflarında eğitimine devam eden intörn öğrencilerin dersleri online olarak (senkron/asenkron) FUZEM üzerinden yapılacak, yüz yüze ders anlatılmayacaktır. Ancak intörnlük uygulamaları yüz yüze seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır. Öğrenci listeleri oluşturulduğunda ilgili bölümlerin web sitelerinde sizlere duyurulacaktır. Bu nedenle intörn öğrencilerimizin Fakültemizin ilgili bölümlerinin web sayfalarında ilan ettikleri tarihlerde Üniversitemiz Hastanesinde olup intörnlük uygulamalarına başlamaları gerekmektedir. Devam zorunludur. Bu dönemde intörnlük uygulamaları ve bunların sınavları 2020-2021 bölüm eğitim programında belirtilen takvime göre gerekli önlemler alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Alınan bu kararlarda pandeminin seyrine göre değişiklik olduğu taktirde web sayfamız üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Fakültemize il dışından gelip Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmayı düşünen öğrencilerimizin ilgili tarihlerde yurt başvurularını yapıp kalacakları yeri garanti altına almalarını öneriyoruz. Daha güzel günlerde sizlerle bir araya gelmek ve kaldığımız yerden yüz yüze eğitim öğretimimize devam etmek dileğiyle.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın….